Streep door DongenIce 2021/2022

Gepubliceerd op 19 november 2021 om 07:38

Streep door DongenIce 2021/2022

Waar de bestuurs- en commissieleden een paar weken geleden supergemotiveerd waren om de 15e editie van DongenIce te lanceren, zijn ze helaas opnieuw ingehaald door de COVID-19-maatregelen en de risico’s die deze met zich meebrengen voor de organisatie van een dermate groot evenement zoals DongenIce.

“De afgelopen weken hebben we in het land het ene schaatsevenement na het andere gecanceld zien worden. Het bestuur van DongenIce had nog even nodig om een definitief besluit te nemen. Ze wilden echt alle mogelijkheden nagaan om toch een editie te organiseren voor de kinderen en inwoners van de gemeente Dongen en omstreken. Want wat zijn sponsoren en vrijwilligers sportief en enthousiast. En wat krijgt DongenIce veel steun van de gemeenschap en de Gemeente Dongen. Iedereen keek uit naar de 15e editie” aldus het bestuur van DongenIce in een persbericht.

Geen alternatieven
“Het doek is nu ook voor DongenIce 2021/2022 gevallen. Het stichtingsbestuur kan dit mooie event niet organiseren zoals zij dat voor ogen hebben. Diverse alternatieven zijn bekeken, maar ook die lijken met inachtneming van de gezondheid van de vrijwilligers, bezoekers en sponsoren niet haalbaar. Ook de financiële gezondheid van DongenIce, die nodig is voor een toekomstbestendig evenement, heeft meegewogen bij de besluitvorming. Een financieel gezonde organisatie blijft het uitgangspunt.”

Moeilijke beslissing
“Het bestuur en de commissies waren al helemaal klaar voor de start. In juni hebben ze de sponsoren en de vrijwilligers al een inkijkje gegeven in de nieuwe plannen voor de 15e editie. Het Wilhelminaplein zou drie weken lang overdekt worden met op het plein een grotere schaatsbaan,
winterhuiskamer, een nieuwe ruime wintertuin en de entree van de roetsjbaan. De bouwploeg is begin van het jaar al enthousiast aan de slag gegaan met een nieuwe bar, een kiosk voor de wintertuin en nieuwe wanden voor de grotere tent. De programmacommissie had een mooi programma gemaakt, zodat bezoekers naast het traditionele schaatsen, roetsjen en curlen zouden kunnen genieten van muzikale- en kinderactiviteiten in winterse sferen.”

“De sponsorcommissie zorgde met vele sponsoren voor een stabiele basis, waardoor het DongenIce-bestuur nog nooit zo vroeg in het seizoen een ‘go’ heeft kunnen geven. En ook de communicatiecommissie had veel mooie uitingen klaarstaan om te delen met het grote publiek. Met pijn in het hart heeft het bestuur de moeilijke beslissing moeten nemen om dit jaar voor de tweede keer op rij een streep te halen door DongenIce. DongenIce 2022/2023 staat gepland van 16 december 2022 tot en met 8 januari 2023.”

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.